Skip to content

Hjemme hos Ellen Dixdotter

Neutrale farver, træmøbler, og en afslappet, boheme stemning: Kom med indenfor i lejligheden i København hos svenske Ellen Dixdotter, administrerende direktør hos By Malene Birger og medstifter af Cappelen Dimyr.

Kan du fortælle os lidt om dig selv og din familie? 
Jeg kommer fra Sverige, men bor i København sammen med min familie, som består af min mand Jacob, som er indretningsarkitekt, og vores to børn, Ava og August.

Fortæl os om jeres hjem, og hvordan I har indrettet jer? 
Vi har to hjem. Det ene er vores lejlighed på Frederiksberg i København, og vores andet hjem er en gammel bondegård i Österlen i Sverige. Vi har prøvet at skabe en meget stille, rolig og 'boheme' landskabsstemning på bondegården, og en mere moderne og eklektisk følelse i vores lejlighed i København. Men uanset stil er det vigtigste for mig, at her er hyggeligt, og at vores hjem føles som et hjem.

SHOP ELLENS STIL HER

Hvad i dit hjem skiller du dig aldrig af med?
Jeg elsker vores store, runde, antikke spisebord af træ. Vin og mad ved et rundt bord er bare bedst!

Hvordan ser en dejlig søndag ud hos jer?
I weekenden er jeg altid den første i køen hos Hart Bageri for at være sikker på at få fat i deres lækre sesambrød og kardemommesnurrer. Intet slår det sådan en søndag morgen. Derefter fortsætter formiddagen i et langsomt tempo; vi drikker kaffe, læser avisen, slapper af og laver ikke så meget. Bagefter går vi en tur til Frederiksberg Have, hvor børnene kan bruge noget af deres energi på legepladsen. Dagen ender normalt med at vi får mine søstre og deres familier på besøg til en tidlig søndagsmiddag.

Hvad er dine yndlings ting at lave sammen med dine børn?
At tage til svømmehallen slår alt, hvis du spørger Ava. Det, og at drikke chokolademilkshakes på Frankies. Jeg elsker at se mine børn nyde de små ting i livet – for mig er det ren lykke at sidde på en bænk, med en kaffe i hånden, mens jeg ser dem løbe rundt på legepladsen. 

Hvordan balancerer du familielivet og at have din egen virksomhed?
Jeg er faktisk ikke sikker på, at jeg balancerer det! Men det jeg kan sige er, at det hele handler om samarbejde derhjemme og samarbejde med de mennesker, du arbejder med. At have tydelige mål og opdelte opgaver. Det kan til tider være en ret stor udfordring, og nogle dage føles helt umulige. Netop her er det vigtigt at omgive sig med de rigtige mennesker, og jeg har heldigvis de bedste hold, både hos By Malene Birger og Cappelen Dimyr.

Hvad er dine top 5 lokale steder at gå hen med dine børn?
Vores top 5 er: Frederiksberg Have, Frankies Pizza, Frederiksberg Svømmehal, Zoologisk Have, og Granola til brunch. 

Hvad interesserer dig for tiden?
Lige nu er jeg meget optaget af nye teknologiløsninger for at gøre hverdagen lettere – og at lave hjemmelavet pasta. Min bedste ven Sofia Wood laver de smukkeste kogebøger, og jeg prøver at lave alt!

Hvornår er du mest kreativ?
Tidligt om morgenen med en stærk kop kaffe i hånden.

Hvem eller hvad inspirerer dig?
Mine venner og kolleger. Jeg er så heldig at være omgivet af de sejeste kvinder på jorden!

SHOP ELLENS STIL HER

Tusind tak, Ellen! Følg hende på Instagram her.
Billeder af interiør af Ellen og portræt af Luka Roné

Cart

Your cart is currently empty.

Start shopping

Select options